Haberler
09.04.2014 01:00

Basında Naturestate!

Emlak'ta İnovasyon Yaptılar, Organik Tarım Markası Naturestate'yi Yarattılar!
13.03.2014 02:00

Ekspertist, Investor's Guide 2014'te...

Ekspertist Gayrimenkul Geliştirme, yabancı yatırımcılar için hazırlanan Türkiye'nin Gayrimenkul Rehberi olan "Investor's Guide Turkey 2014"te Who's Who kısmında 43. sayfada yerini aldı.

Bizden Haberler

İşte 4,5 milyar liralık proje

13.08.2012

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktarİstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin tanıtımı için Bakanlık'ta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, İstanbul'da uluslararası bir finans merkezi yapılması doğrultusunda Ataşehir'de 1,7 milyon metrekarelik alan belirlendiğini, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını kaydetti.
Bayraktar, ''Maliyeti 4,5 milyar lira, inşaat süresini de 3,5 yıl olarak tasarlıyoruz. İlk etapta bankaların ve orada parseli bulunan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut'un yapacağı alan, bu ifade ettiğimiz 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık. 8 Ağustos tarihinde ihalesi olacak'' diye konuştu. 
Ataşehir'de yapılan Mimar Sinan Camisi'nin avlu kısmından finans merkezine hem yayalar hem de araçların kullanacağı bir platform oluşturulacağını dile getiren Bayraktar, böylece Batı Ataşehir ile Doğu Ataşehir'deki alanların bütünleşeceğini söyledi. 

50 bin kişiye istihdam
Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden esinlenerek tasarlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Tarihi Yarımada, Topkapı Sarayı ve Kapalıçarşı'nın etkilerini günümüze taşımayı amaçlıyor. 
Tanıtım toplantısında maketi de yer alan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, 3 bin kişilik kongre ve kültür sarayı, kütüphane, oteller, okul, kreş, cami, sağlık merkezi, itfaiye, karakol gibi destek ve hizmet birimlerinden oluşacak. Eğitim, ticaret ve kültürel faaliyetlerin bölgelere göre ayrıldığı merkezin 50 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülüyor.

Anadolu Ajansı