Haberler
09.04.2014 01:00

Basında Naturestate!

Emlak'ta İnovasyon Yaptılar, Organik Tarım Markası Naturestate'yi Yarattılar!
13.03.2014 02:00

Ekspertist, Investor's Guide 2014'te...

Ekspertist Gayrimenkul Geliştirme, yabancı yatırımcılar için hazırlanan Türkiye'nin Gayrimenkul Rehberi olan "Investor's Guide Turkey 2014"te Who's Who kısmında 43. sayfada yerini aldı.

Bizden Haberler

İstanbul'a yeni şehir kurulacak

13.08.2012

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, yapılan yazılı açıklamada, ekim ayında başlayacak afet riski altındaki alanların dönüşümü hakkında bilgi verdi. 
Süreci 20 yıldan daha erken bir zamanda bitirmeyi hedeflediklerini ifade eden Bayraktar, şunları kaydetti:
''Uygulamaya Eylül ve Ekim başı gibi başlamayı düşünüyoruz. Bu çerçevede, memleketimizin hayrına çok güzel bir start vereceğiz. Belediyelerden, kamu kuruluşlarından müracaatlar var. Çok ciddi şekilde ve artan bir hacimde müracaatlar var. Bizim binalarımızı gelin yıkın diye, insanlar bize başvuruda bulunuyorlar. Bu yıkımları, Başbakanımız da teşrif ederse eğer, Başbakanlığımız'ın vereceği startla Türkiye'nin herhangi bir yerinden başlatacağız.''
İstanbul'da ileriye yönelik bir milyon nüfuslu bir şehir kurmayı planladıklarını da bildiren Bayraktar, ilk etapta 500 bin nüfus, arkasından 700 bin, onun da arkasından 1 milyonu bulacak şekilde yeni bir şehre başlanıldığını ifade etti. 
''Kayaşehir diye yaptığımız yer, kuracağımız şehrin çekirdeğidir. O çekirdeği genişleteceğiz. O şehrin çalışmalarına süratle başlıyoruz'' diyen Bayraktar, ayrıca, Anadolu yakasında, yer arayışlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı